+ Meer informatie

Turken elders onderbrengen

1 minuut leestijd

HENGELO — De wereldraad van kerken en de Nederlandse raad van kerken hebben toegezegd dat ze zullen proberen de Syrisch-orthodoxe Turken, die Nederland moeten verlaten, elders in West-Europa onder te brengen.

Dit heeft de werkgroep Syrisch-orthodoxe Turken vrijdag meegedeeld. Volgens deze werkgroep worden in Nederland ongeveer zeshonderdvijftig Syrisch-orthodoxe Turken met uitzetting bedreigd. Alleen al in Twente zijn het er 254. De anderen verblijven onder meer in de buurt van Den Bosch en in Amsterdam.

Het comité erkent dat het niet eenvoudig zal zijn zoveel mensen in andere landen onder te brengen, „maar we zullen alles op alles zetten om dat te bereiken, want deze Turken kunnen niet naar hun geboorteland terug worden gestuurd zoals de Nederlandse overheid dat doet. Ze worden er vervolgd", zo stelt de werkgroep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.