+ Meer informatie

Kinderpot

1 minuut leestijd

Koken met kinderen kan, als je het handig aanpakt, heel leuk zijn. Vooral de vakantie is daarvoor een uitstekende gelegenheid. Eenvoudige recepten, een helpende moeder- of vaderhand en enthousiaste mini-koks zorgen met elkaar voor een gezellig kookfeest. Al bijna tien jaar kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar in het Kinderkookcafé in Amsterdam terecht om —in groepjes van zes, onder begeleiding van twee volwassenen— een diner of lunch te bereiden. In het Kinderkookcafé wil men de creativiteit van kinderen stimuleren, hun enthousiasme wekken voor goede en gevarieerde maaltijden en hen leren omgaan met volwassen materialen. Vanaf de start van het Kinderkookcafé is er veel vraag van scholen enzovoort om te koken met grotere groepen kinderen. Omdat het kookcafé daarvoor te klein is, heeft men het kookboek "Koken met kinderen" samengesteld. Het boekje bevat veel overzichtelijke informatie. Per recept wordt aangegeven wat je nodig hebt, hoe je te werk moet gaan, hoe je het werk kunt verdelen, enzovoort. En ik kan me voorstellen dat ook ouderen de verleiding niet kunnen weerstaan zo'n lekker, eenvoudig recept te proberen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.