+ Meer informatie

Slag

1 minuut leestijd

Burgemeester en wethouders van Amsterdam noemen de vrijdag door de directie bekendgemaakte sluiting van Ford Amsterdam onverteerbaar. Volgens het college is de sluiting een slag voor de industriële werkgelegenheid in de Amsterdamse regio.

B en W zeggen in hun reactie dat het rapport waarop de plannen van de directie zijn gebaseerd, een sluiting op geen enkele wijze rechtvaardigt. De positie van Ford Amsterdam kan niet los worden gezien van het totale produktiepatroon binnen Ford Europa. B en W zeggen verder het onvoorstelbaar te vinden dat op grond van ondoorzichtige en niet na te trekken cijfers de plannen worden gebaseerd. Het belang van _ Attcrnr^nr^A,, ' » • • de werkgelegenheid voor de Ford- • AMSTERDAM — Luchtopwerknemers vraagt een zorgvuldiger name van de Ford-fabriek aan het afweging, vindt het college, dat zegt Noordzeekanaal. 1325 werknezich te zullen bezinnen op stappen die ^^.„ J: u^j --r i Leventueel kunnen leiden tot een derge- '"^" "'"' «" "^^"jf ^^men bmlijke, betere afweging. nenkort op Straat te staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.