+ Meer informatie

Kerncentrale Borssele weer in bedrijf

1 minuut leestijd

BORSSELE (ANP) - De kernenergiecentrale in Borssele is het afgelopen weekeinde weer opgestart. Dat heeft de Elektriciteits-Produkliemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) gisteren meegedeeld. De centrale was 7 september stilgelegd wegens een lekkage in een van de stoomgeneratoren.

Bij die storing kwam een geringe hoeveelheid gasvormige en vloeibare radioactieve stoffen vrij. Bij het lozen daarvan bleef de vervuiling, zo maakten GS begin oktober bekend, ver onder de strenge vergunningsnormen op basis van de Kernenergiewet.

De lekkage vond plaats in een pijp m een van de twee stoomgeneratoren. Dat was het gevolg van een breuk van enkele spanbanden, die de vele pijpen op hun plaats houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.