+ Meer informatie

Tankstationkassier J. Hup: "De vele contacten maken het werk leuk"

3 minuten leestijd

Het leuke van mijn baan is dat ik zoveel mensen ontmoet. Dat geeft een groot stuk gezelligheid. Er ontstaat een bepaalde binding met die mensen. Dat maakt het werk leuk." J. Hup werkt als kassier bij het Esso-station aan de Stationsweg in Wezep. En dat met plezier. „Wij werken hier met z'n vieren", vertelt Hup. „Mijn collega verzorgt vooral de bevoorrading van alle artikelen in de pompwinkel. Ik ben de man achter de kassa. En dat kan behoorlijk hectisch zijn. Hoe druk het ook is, ik moet zelf in de gaten houden welke auto's aan welke pomp hebben getankt." Het blijft voor de besnorde Elburger niet bij het afhandelen van pompzaken. Diverse mensen kopen wat uit de winkel en rekenen dat af „Ik houd ook de biljetten bij die mensen indienen als ze een cadeau uit de spaarartikelencatalogus willen hebben. Kijk, hier liggen de rekeningen voor mensen die per maand betalen. Moet ik ook afgeven als ze komen tanken. Als het even niet druk is, vul ik de tabak bij, omdat die recht achter de kassa staat. Tussendoor kan de telefoon gaan. Een vergeet ook de lectuur niet. Die vul ik ook bij"

Diensten
Omdat de pomp 13 uur per dag geopend is, wordt er in ploegendienst gewerkt. "De eerste dienst begint om half zes. Om half twee ben je vrij. Overdag dag zijn we altijd met z'n drieen. Een dagdienst loopt van acht tot vier uur. De late dienst van half twee tot negen uur. Vanafvier uur werk je dan weer alleen. Om zes uur ' s morgens is het verschrikkelijk druk. Van vier tot acht uur is het ook erg druk. En de hele vrijdag en zaterdag is het continu hard werken vanwege de drukte. Iedereen gaat dan auto wassen en vol tanken." Enkele gesprekjes geven een leuke blik op het caissierwerk. „Die rooie Opel, meneer." „Die rooie rakker?" „Ja, ha ha ha. Mag ik er een bonnetje bij?'' „Natuurlijk meneer, dat wordt ƒ 47,50." „Ik moet over de snelweg naar Amersfoort, ga ik zo goed?" „U gaat hier rechtsaf de weg volgen, volgens de oranje borden Oldebroek Kampen, want er is een omleiding. Vervolgens..." Later op de morgen: „Hebt u een spaarpasje, mevrouw?" „O, nee, die ligt nog in de auto, een momentje!" „Wij wachten wel, mevrouw, geen probleem..." „Dat is geregeld, dankuwel. En nu hoeft u niet naar de auto te rennen want zonder u rijdt hij toch niet weg, ha ha."

Collega's
Hup prijst zich gelukkig metgoede collega's. „Vrije dagen zijn altijd te regelen. Dat doen we in onderling overleg. Gelukkig hebben we ook genoeg parttimers die kunnen invallen." Op zondag is het pompstation gesloten. „De baas heeft daar z'n principes over en wij werken niet op die dag. Dat is trouwens per pomp verschillend." (Omdat een pompstation een particuliere onderneming is, bepaalt de ondernemer zelf de openingstijden. Ook de verkoop van lectuur en artikelen is een eigen keuze van de pomphouder.)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.