+ Meer informatie

Dollar lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/UCN) De koers van de Amerikaanse dollar is gisteren op de Europese wisselmarkten gedaald. Tegen het einde van de handel in Amsterdam noteerde de Amerikaanse munteenheid ƒ 1,9235 tegen ƒ 1,9415 op donderdag. De daling werd volgens handelaren grotendeels veroorzaakt door een hernieuwd vertrouwen in de Duitse mark.

De valutahandel bleef erg dun. Enige commotie onstond nog wel over geruchten dat Finland in navolging van Zweden de nationale munteenheid, de mark, aan de ecu wil koppelen. De Zweedse beslissing leidde eerder deze week tot een forse koersstijging van de dollar, die alleen door interventies van centrale banken kon worden omgebogen.

De verlaging van de rente met een half procent in Groot-Brittannië had in eerste instantie maar weinig invloed op de koers van het Britse pond omdat handelaren een renteverlaging van 1 procent hadden verwacht. Later daalde de koers toch. De renteverlaging maakt de munteenheid minder aantrekkelijk voor beleggers, Aan het slot van de handel noteerde het pond ƒ 3,3415 tegen een slot van ƒ 3,3500 op donderdag. Goud werd duurder en sloot op de markt in Zurich op 356,10 dollar per ounce (31,1 gram) tegen een slot van 355,60 dollar per ounce op donderdag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.