+ Meer informatie

„Wijzigen collegetijden geen oplossing voor NS"

Weinig studenten met OV-kaart in spits

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Verschuiven van de aanvangstijden van colleges aan universiteiten in verband met de invoering van de OV-jaarkaart voor studenten is geen oplossing voor het capaciteitsprobleem van de Nederlandse Spoorwegen (NS) tijdens de spits.

Het aantal studenten in het weten"feÉKajfpëlrffc'Orfderwijs dat door de in'VdënngVvan dé jaarkaart'tijdens de '^éJHtSüreri'van de ireiftsjebruik gaat maken, is namelijk te verwaarlozen. Dat zei een woordvoerster van de Verenigde Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) gisteren in reactie op het voorstel van de NS om in 69 steden het onderwijs voor middelbaar en hoger beroepsonderwijs (mbo en hbo) en op universiteiten een half uur vroeger of later te laten beginnen. Dat zou voorkomen dat de NS tijdens de spits het passagiersaanbod niet kan verwerken.

Volgens de woordvoerster blijkt uit de berekeningen van de NS dat slechts 2 procent van de studenten die door de invoering van de OVjaarkaart in de spits gaan reizen aan een universiteit studeert. „Een dergelijk ingrijpend verzoek staat niet in verhouding tot dat percentage", aldus iï.:i ffe-iMttovendien ei de. woordv

Weinig nut

De VSNU wil best met minister Ritzen van onderwijs over het voorstel van de NS praten, maar de organisatie denkt dat hooguit plaatselijke maatregelen enig nut hebben. Als blijkt dat veel studenten van een be

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.