+ Meer informatie

Afscheid van Jaap Hillen

1 minuut leestijd

Vorige week nam Jaap Hillen afscheid van het Utrechtse Toonkunstkoor. Donderdag sloot hij in het Muziekcentrum Vredenburg met de Hohe Messe van J. S. Bach de veertien jaar durende samenwerking af. Tevens herdacht Hillen dat hij vijftig jaar geleden als student van het Utrechts Toonkunst Conservatorium de dirigeerstok ter hand nam. Sindsdien voerde Jaap Hillen de directie over meer dan 25 koren en orkesten. In Utrecht vierde hij triomfen als cantor van de Rijksuniversiteit. Veel studenten lieten zich vanaf 1959 door hem inspireren in het Usko en de Utrechtse Studentencantorij. Hillens ervaringen met Toonkunst Utrecht gaan terug tot 1968. In een moeilijk, dirigentloos jaar hield Jaap Hillen het koor overeind en in 1977 volgde hij Jan Eelkema op. Sindsdien ontwikkelde het koor zich tot een amateurkoor van niveau, dat ook de grote werken van Bach, Handel, Haydn en Mozart uitvoerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.