+ Meer informatie

AID ontdekt mestfraude in Brabant

1 minuut leestijd

DEN BOSCH (ANP) - De Algemene Inspectie Dienst (AID) van het ministerie van landbouw heeft gisteren bij een aantal mesttransporteurs in het Brabantse Deurne en Aarle-Rixtel invallen gedaan en de administratie in beslag genomen.

De transporteurs worden verdacht van fraude met mestformulieren. Bij de invallen is één arrestatie verricht. Het openbaar ministerie in Den Bosch heeft dat gisteren bekendgemaakt. De AID werd bij de actie bijgestaan door de rijkspolitie van Aarle-Rixtle en de gemeentepolitie van Deurne. In totaal namen veertig ambtenaren deel aan de actie, die maandenlang is voorbereid.

Gelijktijdig met de inval in Brabant is huiszoeking verricht bij liersonen in Ermelo en Amersfoort. Op wat voor manier deze personen betrokken waren bij de de mestfraude is onduidelijk. Het openbaar ministerie wil verder geen mededelingen doen over de zaak.

Officieel worden de betrokken bedrijven ervan verdacht systematisch afleveringsbewijzen dierlijke meststoffen te hebben opgemaakt. Afleveringsbewijzen zijn van belang bij de transporten van mest. Een veehouder moet met een dergelijk bewijs kunnen aantonen dat hij de overtollige mest van zijn bedrijf afvoert. Voor de transporteur die de mest vervoert, dient het afleveringsbewijs als bewijsstuk om subsidie te verkrijgen op het mesttransport.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.