+ Meer informatie

Epe keurt handelwijze wethouder af

2 minuten leestijd

EPE De gemeenteraad van Epe heeft gisteravond unaniem zijn afkeuring uitgesproken over de handelwijze van wethouder I. P. van Aperen (VVD). De wethouder is in opspraak gekomen nadat hij op het gemeentehuis „op oneigenlijke gronden" twee invalidenparkeerkaarten had bemachtigd. Hij hoeft overigens niet af te treden als wethouder.

Van Aperen vroeg op 5 maart op de afdeling bevolking de twee kaarten op, die hij wilde gebruiken tijdens een vakantiereis naar Amerika. In Amerika zijn de kaarten nodig om met een auto toegang te krijgen tot een natuurpark. Van Aperens vrouw is gehandicapt. Voor afgifte van de kaarten is echter een medische keuring nodig. Van Aperen weigerde aanvankelijk om de kaarten terug te geven toen de plaatsvervangende chef van de afdeling bevolking daarom vroeg.

Mede namens zijn collega's van CDA, Nieuwe Lijn en SGP/RPF laakte PvdA-fractieleider H. C. Belmon gisteren het optreden van Van Aperen, die „het aanzien van het gemeentebestuur geschaad heeft". Namens deze vier fracties diende Belmon een motie van afkeuring in. Wethouder Van Aperen heeft volgens de motie „bewust ten eigen voordele regels overtreden die voor elke burger gelden" en daardoor „zijn positie als wethouder misbruikt".

In zijn weerwoord bood de VVDwethouder zijn excuses aan. Hij benadrukte dat hij de kaarten uitsluitend tijdens zijn reis naar Amerika had willen gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.