+ Meer informatie

Gorbatsjov stelt nieuw hoofd radio/tv aan

1 minuut leestijd

MOSKOU (AP) - Jegor Jakowiev, hoofdredacteur van het hervormingsgezinde weekblad Moscow News, is gisteren door president Michail Gorbatsjov benoemd tot hoofd van de Sowjet-radio en -televisie. Jakowiev is de opvolger van Leonid Krawtsjenko, die maandag samen met TASS-directeur Lev Spiridonov het veld moest ruimen vanwege zijn steun aan de couppoging van vorige week.

Het persbureau TASS meldde dat Jakowiev was benoemd tot voorzitter van de Sowjet-omroep, de zogenoemde Gostelradio. Het persbureau zei dat de benoeming de handtekening droeg van Gorbatsjov. Het onafhankelijke persbureau Interfax voegde hieraan toe dat het besluit gezamenlijk was genomen door Gorbatsjov en de president van de Russische Federatie, Boris Jeltsin.

Jakowiev studeerde af aan het Instituut voor Geschiedenis en Archieven in Moskou en begon zijn carrière als historicus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.