+ Meer informatie

Wethouder Nuij in Den Haag treedt af

2 minuten leestijd

DEN HAAG De heer W. H. A. Nuij, wethouder van stadsontwikkeling zal om gezondheidsredenen per april aftreden. Hij is 63 jaar.

De heer Nuij is sinds 1953 raadslid voor de partij van de arbeid. In 1970 werd hij wethouder van stadsontwikkeling en volkshuisvesting. In 1974 werd hij wederom tot wethouder benoemd. Hij kreeg toen alleen de portefeuille stadsontwikkeling, omdat voor volkshuisvesting een aparte wethouder werd benoemd.

In een reactie op het aftreden van de heer Nuij zegt de PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad, dat zijn initiatieven op de terreinen van stadsvernieuwing en -ontwikkeling van grote betekenis zijn geweest voor het tegengaan van de verpaupering van de Binnenstad. Zo ontwikkelde hij het plan om de openbare gebouwen rond het centraal station te concentreren teneinde ruimte te scheppen voor woningbouw in de binnenstad. Belangrijk was ook zijn aandeel in de nieuwe procedure bij de verbetering van de oude wijken, die hierdoor met inspraak van de bevolking plaats heeft. Voorts beijverde hij zich voor de wederopbouw van Scheveningen als badplaats.

De PvdA-fractie heeft dinsdag besloten het raadslid drs. J. W. M. Hardon (32) kandidaat te stellen voor de wethoudersvacature. De heer Hardon studeerde aan de Gemeentelijke Universiteit te Amsterdam, was werkzaam bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington en werkt sinds 1973 bij het ministerie van financiƫn, directie Algemene Financiƫle en Economische Politiek. Sinds 1974 is hij lid van de Haagse gemeenteraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.