+ Meer informatie

Zomertijd, bloementijd

ploemen en planten

3 minuten leestijd

Dezen verhalen op hun beurt over de toestand LIPPEL-bKEEDVELD 35. De week is om. Dan komt de dag van God. De zondag. Hoe moet dat nu? Hans gaat naar de kerk. Zijn vader en moeder ook. Loes gaat ook mee. Kan Loes dan al mee? Zij is nog zo klein.

De jongen begrijpt overigens wel dat er ook heel wat mensen zijn die er anders over dachten. Naarmate de nood hoger stijgt, neemt hun getal en hun agitatie toe. De glippers zijn ook nog steeds actief en doen hun uiterste best om de geestelijke weerstand van de bevolking te breken. Maar in de kerk is een plaats. Daar gaat Loes naar toe. Loes is daar niet alleen. Er is nog een klein kind. O, en nog veel meer. Wel vijf of acht of tien. Er is ook een moeder. Zij past op.

Ieder jaarseizoen heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. Het voorjaar als het nieuwe leven ontluikt en de zomermaanden als er volop bloei te bewonderen is.

Het zijn niet alleen de bloemen uit eigen tuin waar we van kunnen genieten. Ook op vakantie in buiten- of binnenland is er voor de liefhebbers veel te genieten. Natuurlijk zullen er zijn die andere doelen beogen; de een houdt meer van musea bezoeken, een ander van oude kerken of wat dan ook. Maar wij zullen het nu maar bij de bloemenweelde houden, in' de vrije natuur of in de cultuur.

Wat dat laatste betreft, er is een mooie gelegenheid voor hen die naar de eilanden in het westen op vakantie gaan. Of eigenlijk is er van eilanden geen sprake meer. Alles is verbonden door dammen en gemakkelijk bereikbaar. Zo ook Stellendam op GoeyeéOverflakkee. Een goede vakantielïip naar een pracht van een tentoonstelling. Voor de 34e keer wordt daar de Nationale Gladiolententoonstelling Delta Flora georganiseerd.

In de 2400 vierkante meter grote bloemenhal zullen onder leiding van een top-arrangeur gladiolen samen met een keur van andere zomerbloemen tentoongesteld worden. Ieder presenteert zich met een bepaald onderwerp: Zuid-Holland met de Euromast, Drenthe met de hunebedden enzovoorts. Het wordt een zeer belangrijk hoogtepunt van de zomer. Dit jaarlijks terugkerende bloemenschouwspel is opgebouwd uit een keur van decoratieve bloemstukken; alles opgesteld op soms waardevolle ornamenten.

De afwisselende bloemenpracht wordt met waterpartijen tot een ware lusthof gemaakt. Alles bijeen is het de grootste gladiolentuin van Nederland. Naast de bloemenweelde is er nog veel meer te zien. Een uitgebreide consumentenbeurs wordt een trefpunt voor oud en jong. Een goede gelegenheid als we daar in de buurt met vakantie zijn om te genieten van de Delta Flora, die gehouden wordt van 30 juli tot 3 augustus in Stellendam, in de gebouwen van de Gemeentelijke Visafslag aan de voet van de Haringvlietsluizen.

Boeien

Er is daar natuurlijk nog veel meer te zien. Er zijn overal pittoreske plaatsen in de omgeving, we kunnen er een dagje uit van maken waar een ieder met genoegen op kan terugzien. Bloemen blijven boeien. Florist

Gladiolen vers van het veld voor de Nationale Gladiolententoonstelling Delta Flora in Stellendam. 13 15 24 28 16 15 16 15 29 21

puzzelen

oplossing vorige puzzel
apotheker, oplichter, wapenspel, ongelovig, kegelbaan, haardvuur, beuzeling, bulteling, motorblok.- •' iiii APPELVINK MUURLOPER • ^ " 1nadering Iwerk1 ruimte 1 gewoon 1 ambtskleed laten 1 zien stokvis plaats in lEngel. klank klauwier en om.streken jaarIxjekje aanstoot geven gewicht stad in Dultsl. meisjesnaam errore excepto projectie plaatje plaats in België oosten lx)om 1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.