+ Meer informatie

Gevangenis te Hoorn

1 minuut leestijd

bij een foto van de gevangenis in rn. Men zegt, dat die sinds 1914\ militaire strafgevangenis is. Is dat voord — Nee, dat is niet waar. Zij II „penitentiaire inrichting" wat u zoon Nederlands als strafinrich;unt overzetten. Oorspronkelijk :t het Magazijn van de Admiralin West-Friesland, daarna (reeds /orige eeuw) gevangenis en dat is lieven. In de meidagen van 1940 er nationaal-socialisten gevani'die tijd noemde men het gebouw titentuin omdat men er vroeger de ;enen krenten liet sorteren. Daar ;ft nl. de steentjes uit gezocht 1. Maar afgezien van de meidan '40 is het geen militair geval ge„penitenaire inrichting" in Hoorn militaire strafgevangenis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.