+ Meer informatie

Branden leggen bedrijven in de as

Man opgepakt voor serie brandstichtingen; hotel Silvolde beschadigd door vuur

3 minuten leestijd

APELDOORN - Bij branden in onder andere Gorinchem, Pijnacker en Kwintsheul zijn afgelopen dagen diverse bedrijven in vlammen opgegaan. Dat meldden politiewoordvoerders.

Een oude bakkerij aan het Papland in Gorinchem is gisteren volledig uitgebrand. Enkele andere bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw liepen daarbij rook- en waterschade op. Er vielen geen gewonden. Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig. Bij de bakkerij stond ook een vrachtwagen, die vlam vatte. De truck kon snel worden geblust. Drie caravans die in een aangrenzende ruimte stonden, konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

In een bedrijfspand in Pijnacker heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. In het gebouw aan de Ambachtsweg zijn diverse kleine bedrijven gevestigd, waarvan er meerdere brandschade opliepen. Enkele politiemensen kregen gezondheidsklachten. Medisch personeel onderzocht hen ter plaatse, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Omdat het bedrijventerrein afgelegen ligt, had de brand geen verdere gevolgen voor inwoners van Pijnacker.

In Kwintsheul, gemeente Westland, brandde zaterdagavond een filiaal van Albert Heijn uit. Het gedeelte dat na de brand nog overeind stond, is meteen na het blussen gesloopt. Er raakte niemand gewond. Een naastgelegen flat en 25 andere woningen werden uit voorzorg ontruimd, omdat het risico bestond dat het vuur zou overslaan. De brandweer wist dat te voorkomen door daken nat te houden.

Een hotel-restaurant in het Gelderse Silvolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd geraakt door een grote brand. De eigenaar en zijn hond konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Er waren geen gasten aanwezig toen de brand uitbrak. Er raakte niemand gewond. Het vuur woedde voornamelijk in het dak van het gebouw. De bovenverdieping van het hotel liep daardoor aanzienlijke schade op. Door naastgelegen gebouwen nat te houden, wist de brandweer te voorkomen dat de brand oversloeg.

De politie verdenkt een 32-jarige man uit Kerkrade ervan dat hij in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats acht keer brand heeft gesticht. Tussen half 5 en 6 uur vlogen onder andere schuurtjes en tuinhuisjes in brand. De verdachte werd kort daarna opgepakt. De brandweer was er steeds snel bij, waardoor het vuur niet oversloeg naar woningen.

De brandweer in Zuid-Limburg heeft gisteravond aluminiumgieterij Emax in Kerkrade ontruimd nadat een oven met vloeibaar aluminium was gekanteld. Zes ton van het vloeibare metaal stroomde over de vloer en vatte op een aantal plaatsen vlam. Niemand raakte gewond. De ongeveer vijftien medewerkers die in het bedrijf aanwezig waren toen de oven kantelde, konden het pand op tijd verlaten en bleven ongedeerd.

Opnieuw zijn gisterochtend in Den Bosch twee auto's in vlammen opgegaan. Rond halfzes kreeg de brandweer een melding van een brandende auto aan de Hofstad. Ter plekke bleek dat er twee auto's in brand stonden. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto's. Door de hitte smolt wel een bumper van een andere auto. Den Bosch wordt al lange tijd geteisterd door autobranden.

Een huis met een rieten kap in het Utrechtse Eemnes heeft gisterochtend flinke brandschade opgelopen. Er was niemand thuis en niemand raakte gewond. In de regio gingen vorig jaar meerdere huizen met een rieten dak in vlammen op. In een aantal gevallen kwam dat waarschijnlijk door brandstichting. Over de oorzaak van de brand in Eemnes kon de brandweer nog niets zeggen.Branden

- Bedrijven in Gorinchem, Pijnacker en Kwintsheul getroffen door brand.

- Inwoner Kerkrade opgepakt na stichten acht branden.

- Huis met rieten kap in Eemnes zwaarbeschadigd door brand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.