+ Meer informatie

flGrote steden I willen geld l^oor monument

1 minuut leestijd

^AMSTERDAM — De vier grote gej^eënten, Amsterdam, Rotterdam, Den ^aag en Utrecht, willen van het rijk ^eel meer geld voor de monumentenjjorg. * AÖeen al in Amsterdam, waar 6.814 gebèuwen op de monumentenlijst ^affli, zou voor herstel van woonhuizen tien miljoen per jaar beschikbaar ioeten komen in plaats van de huidige

i, Den Haag wil 2 miljoen gulden in paats van 1,6 en Utrecht 1 miljoen in glaats van de 450.000 gulden, die de ^ad nu krijgt. Van alle beschermde morfumenten in Nederland bevindt twin^g'procent zich in de grote steden. Volgens de vier gemeenten zijn de begro^gsgelden voor monumentenzorg ^oor het ministerie van CRM in 1980 in wrgelijking met 1976 bijna gehalveerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.