+ Meer informatie

Bloedbad in Sri Lanka bij strijd om legerkamp

1 minuut leestijd

COLOMBO (RTR) - Bij hevige gevechten In het noorden Sri Lanka zijn In de afgelopen week zeker 450 Tamil-tljgers en 40 soldaten gedood. De strijd spitst zich toe op het beheer over een legerkamp, zo maakte het Srilankaanse persbureau Lankaouvath gisteren bekend.

Volgens het persbureau, dat zich op regeringskringen baseert, wordt het legerkamp nabij de Olifantenpas al zeven dagen door de Tamil-guerrillastrijders belegerd. De Olifantenpas verbindt het schiereiland Jaffna, een Tamil-bolwerk, met de rest van Sri Lanka.

Het is de grootste actie van de Tamil-tijgers, sinds ze acht jaar geleden hun strijd voor een onafhankelijk Tamil-gebied begonnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.