+ Meer informatie

Vertrek Hongaarse minister geëist na „heiligschennis"

1 minuut leestijd

BOEDAPEST - Alle drie de Hongaarse oppositiepartijen hebben minister van buitenlandse zaken Geza Jeszensky gisteravond van heiligschennis beschuldigd en diens aftreden geëist.

Hongarijes Socialistische Partij (MSZP), de Vrije Democraten (SZDSZ) en de Jonge Democraten (Fidesz) stapten uit een parlementszitting waarop Jeszensky de visie van zijn kabinet verdedigde. De minister omschreef de ruim honderd dagen functionerende christendemocratische regering als de enige „die 's lands belang en de waarden van het Kruis" van Christus erkent en vertegenwoordigt. Patriottische en christelijke waarden noemde Jeszensky „een Europese en nationale toewijding, sociale verantwoordelijkheid, liberale democratie en humane moraliteit. „Het is geen geheim dat die alleen verenigd zijn in de regerende partijen: het Hongaars Democratisch Forum, de Partij van kleine landeigenaren en de Christen Democratische Volkspartij", zei Jeszensky tot ergernis van de door hem kennelijk als atheïstisch beschouwde oppositiepartijen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.