+ Meer informatie

Schadebedrag na brand in A'dam nog niet bekend

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Bij de brand die maandagavond een opslagloods van Stedelijk Beheer in het Amsterdamse oostelijke havengebied in de as legde, zijn naar schatting vier- a vijfhonderd inboedels in rook opgegaan. Dit heeft de directeur van Stedelijk Beheer, ir. C. J. Onderdelinden, gisteren bevestigd. I^n raming van de schade kon volgens Onderdelinden nog niet worden gegeven.

De boedels zijn zowel afkomstig van Amsterdammers die door een deurwaarder uit hun huis zijn gezet als van mensen die na een calamiteit, zoals brand, dakloos zijn geworden. Voor de laatste categorie bestaat volgens ir. Onderdelinden een verzekeringsregeUng. Voor ontruimde boedels bestaat een dergelijke regeling formeel niet. „Het is echter de vraag of we de zaak zo formeel moeten benaderen", aldus ir. Onderdelinden. „Ik ben daarover in overleg met de wethouder".

Behalve de inboedels is ook een aantal schilderijen verloren gegaan van een Amsterdamse kunstenaar die met Stedelijk Beheer een opslagovereenkomst had gesloten.

Volgens drs. F. C. Valkenburg van het Grondbedrijf, de eigenaar van de loods, bedroeg de verzekerde waarde van het pand drie miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.