+ Meer informatie

Nederlandse militairen zijn best goed

1 minuut leestijd

HILVERSUM — De motivatie bij de Nederlandse militairen kan de vergelijking met andere Navo-landen goed doorstaan. Ons mobilisatiesysteem is een voorbeeld voor de hele Navo. Dit zei de defensiespecialist van de VVD-fractie in de Tweede kamer, Ploeg, zondag voor de radio.

Ploeg sprak over een onderzoek naar de problemen van het militair personeel in de Navo-landen, dat hij in opdracht van de verdragsorganisatie heeft verricht. Daarin wordt aandacht besteed aan dienstplicht, soldatenvakbonden, motivatie, vrouwen in het leger en de betaling. Ploeg zei „met enige trots" dat Nederland erg goed uit dat onderzoek naar voren komt. Wat betreft de betaling merkte Ploeg op dat de Denen en de Nederlanders ver uitsteken boven de andere Navo-landen. „Ook buiten de Navo wordt de Nederlandse militair zeer hoog betaald", aldus het WD-kamerlid.

Ploeg zal dinsdag een toelichting op ' zijn onderzoek geven aan de vaste commissie voor defensie uit het Amerikaanse congres.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.