+ Meer informatie

Ds. Van der Weele (75) overleden

1 minuut leestijd

HUIZEN - Ds. C. van der Weele, geboren 12 augustus 1915, is dinsdag overleden. De christelijke gereformeerde predikant diende vier gemeenten en maakte vele reizen met het hospitaalkerkschip "De Hoop". Voor en na zijn emeritaat was hij belangeloos actief voor de interkerkelijke stichting Ziekentroost.

Cornells van der Weele werd in Apeldoorn geboren en studeerde aan de Theologische Hogeschool van de Christelijke Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Tijdens de studie deed hij evangelisatiewerk in Apeldoorn en bezocht zieken in "Het Zonnehuis" te Beekbergen. Voor de theologische studie was hij werkzaam in de handel en als diakoon verbonden aan "Meer en Bosch" te Heemstede.

Van 1944-1945 was hij hulpprediker te Lutten. In 1946 werd de studie afgerond. Op 3 november van dat jaar werd hij te Harderwijk tot predikant bevestigd door ds. D. Henstra. In 1953 vertrok hij naar Leiden. Hij nam in 1960 een beroep aan naar naar Ermelo. Vanuit die gemeente werd in 1961 de christelijke gereformeerde kerk van Putten geïnstitueerd. Huizen diende hij van 9 oktober 1963 tot aan zijn emeritaat op 1 oktober 1980.

Morgen wordt om half elf een rouwdienst gehouden in de christelijke gereformeerde kerk te Huizen. Aansluitend zal de teraardebestelling plaatshebben op de Algemene Begraafplaats te Huizen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.