+ Meer informatie

nternationale terrorisme te bevorderen, voortge- "^^' ^" indirect oorlogvoering-, zo :et en verklaard dat dit beleid „het grootste gevaar ''"""'""'^"^'^ 'oor de wereldvrede vormt".

1 minuut leestijd

De Amerikaanse minister wees erop dat het Amerikaanse beleid gedurende de afgelopen jaren gekarakteriseerd is geweest door „strategische passiviteit". De regering-Reagan is bezig, aldus Haig, om dit te corrigeren door de Amerikaanse kracht te herstellen en de relaties met de bondgenoten opnieuw vorm te geven.

Haig verklaarde dat de eerste vruchten van dit beleid wellicht In Polen zijn geplukt, waar, naar zijn zeggen, de Bussen ten overstaan van de „eensgezindheid en vastberadenheid" van de NAVO zich recent „beperkingen" hebben opgelegd.

Haig maakte onderscheid tussen het Amerikaanse en het Russische beleid ten opzichte van Derde-wereldnaties. „Wij steunen economische ontwlfckevluchtelingen, het Oosten weigert hulp. Wij bieden in geschillen vreedzame bemiddeling aan, het Oosten biedt slechts de Wapens van het conflict aan. De ontwikkelingslanden beginnen te zien waar hnn beste kansen liggen, en het is zowel in het belang van de mensheid als van onze nationale veiligheid, dat wij een dergelijke trend bevorderen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.