+ Meer informatie

Architecten mogen tarieven verhogen

1 minuut leestijd

DEN HAAG —- Volgens een dinsdag gepubliceerde prijzenbeschikking mogen de' bouwkundige architecten hun tarieven verhogen. Op grond van deze beschikking mag in de gevallen, waarin het honorarium wordt berekend op basis van een percentage van de bouwsom het honorariumbedrag bij een bouwsom van ƒ 1 miljoen worden verhoogd met 6 procent. Dit percentage is bij bouwsommen onder de ƒ 1 miljoen hoger, en bij bouwsommen boven de ƒ 1 miljoen lager. Deze verhogingen gelden nfet voor de woningwetbouw.

In de gevallen waarin het honorarium wordt berekend naar een andere maatstaf dan de bouwsom, is tevens een beperkte verhoging op grond van kostenstijgingen toegestaan. Voor het minimum uurtarief komt deze verhoging neerop ƒ 9,-.

Bij de vaststelling van deze beschikking hebben de betrokken ministers mede overwogen, dat aan de bouwkundige architecten sinds 1973 slechts eenmaal, en wel in juni 1975 — op grond van kostenstijgingen tot eind 1974 — toestemming is verleend tot verhoging van de tarieven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.