+ Meer informatie

„Koopkracht minima ter discussie"

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De PvdA houdt voor de jaren na 1991 niet langer onder alle omstandigheden vast aan Icoopkrachthandhaving voor mensen met een uitkering of met een minimuminkomen. Dat bleek gisteren in de Tweede Kamer bij de behandeling van de begroting van het ministerie van financiën.

Volgens PvdA-woordvoerder Melkert is het niet uitgesloten dat de koopkracht van de laagste inkomens aangetast wordt. Melkert: „Als er minder te verdelen is, moet iedere Nederlander bijdragen, zoals ook iedere Nederlander moet meedelen als er meer te verdelen is".

Hij waarschuwde echter tegelijk voor overhaaste conclusies. In het regeerakkoord heeft het kabinet beloofd de koopkracht van alle inkomensgroepen tot 1994 te handhaven. Melkert gaat nog niet zo ver dat hij die garantie onverantwoord vindt. „Er is geen reden nu maar vast de somberste scenario's voor de jaren na 1991 uit de kast te halen. We moeten geen somberheid oproepen. Het is onverstandig en onvruchtbaar op de situatie vooruit te lopen", stelde hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.