+ Meer informatie

Geen verkoop op zondag in gemeente Reimerswaal

Raad: frietkraam gesloten houden

2 minuten leestijd

KRUININGEN — De visfrietverkoopwagen van de heer P. Minnaard bij de Prins Willem Alexanderhaven te Yerseke zal in de toekomst niet op zondag geopend mogen worden. Met tien tegen vijf stemmen heeft de gemeenteraad van Reimerswaal hiertoe besloten.

CDA-woordvoerder de heer P. de Jong meende dat het de wens van de meerderheid van de bevolking van Yerseke was om de wagen gesloten te houden. In verband met de levensstijl van de bevolking zou de zondagsrust zo veel mogelijk gehandhaafd dienden te worden. En daarom zou de wagen ook niet geopend moeten worden.

De heer W. Koster (SGP) betreurde het dat de CDA-fractie niet zo ver ging dat ze uit principieel oogpunt tegen openstelling was. De heer Koster meende dat de zondag als Gods dag geheiligd diende te worden. Bedroefd was hij dan ook dat de meerderheid van het college van b en w dit voorstel wat onder andere openstelling op zondag inhoudt had ingediend. Dit is ongevraagd, onnodig en vrijwillig gedaan, aldus de heer Koster.

Burgemeester H. Boer merkte daarbij echter op dat het college uitgegaan was van het standpunt, gelijke monniken gelijke kappen. In de buurt van de haven mogen anderen zondags wel verkoopactiviteiten plegen. Dus waarom zou de heer Minnaard indien hij dit zou wensen niet mogen, zo zei hij. Dit argument kon de meerderheid van de raad echter niet overtuigen zodat het voorstel tot openstelling met ruime meerderheid werd verworpen.

De raad besloot verder om niet over te gaan tot vaststelling van een bouwregistratie- verordening ondanks het feit dat het ministerie van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening hiertoe had aangedrongen. Een dergelijke verordening houdt in dat alle gegevens omtrent bouw- en verbouwactiviteiten bekend gemaakt dienen te worden aan de Kamer van koophandel. Op deze manier hoopt men de beunhazerij in de bouw tegen te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.