+ Meer informatie

Acties tegen UCN Almelo voorbereid

1 minuut leestijd

ALMELO — De actie tegen de uraniumverrijkingsfabriek in Almelo zal van 17 tot 20 juni worden gehouden. Aanvankelijk wilde men van 2 tot 6 juni protesteren, maar in die periode wordt er al gedemonstreerd tegen het dumpen van vaten met kernafval in zee.

„En we willen onze aandacht niet versnipperen over twee acties", zo hebben vertegenwoordigers van het landelijk overleg basisgroepen antikernenergie maandagmiddag gezegd- in een gesprek met Almelo's burgmeester Schneiders, wethouder Holsbrink en politiecommissaris Van Boom.

Burgemeester Schneiders had de actievoerders uitgenodigd voor een oriënterend onderhoud. De sfeer van het gesprek noemden alle gesprekspartners prettig. De deputatie van de actiegroep heeft er de nadruk op gelegd dat de actie een vreedzaam karakter zal hebben.

Een blokkade, die er toe leidt dat niemand het terrein van UCN/Urenco op of af kan, zal overigens niet worden geduld, aldus de burgemeester maandagmiddag. Tegen een tentenkamp, dat de actievoerders willen opslaan, heeft burgemeester Schneiders in principe geen bezwaar. ;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.