+ Meer informatie

Ede wil fors bezuinigen

Bevolking mag ook meedenken

2 minuten leestijd

EDE — De bezuinigingen die alom in den lande langzaam maar zeker zich gaan openbaren, gaan ook de gemeente Ede niet voorbij. Er moet in de gemeente Ede gerekend worden op een ombuiging binnen het beErg moeilijk had de raad het ook ^'^^"J ''^'«'*' "'^^'"'''•J '"ssen de vier en vifj miljoen gulden wordt bemet het geven van de goedkeuring ^paard. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ aan de exploitatie-opzet voor het Er is haast bij om tot bezuinigings- "" '" plan Doelbeek in Heerde. Hier zul- maatregelen te komen die ingepast - - - kunnen worden m de begrotmg van len in totaal 170 wonmgen ge1982 en in de meerjarenbegroting 1982.1986.

B en w van de gemeente Ede hebben nu besloten aan een groot aantal diensten en afdelingen te verzoeken binnen daaïtoe gestelde termijnen activiteiten aan , te dragen waarop kan worden bezuinigd. De burgerij zal worden ingeschakeld in verband met het aandragen van bezuinigingsideeën.

De financiële gevolgen van de verlaging van de algemene uitkering uit het gemeentefonds in de begroting van 1981 zal niet eerder worden verwerkt dan nadat van het ministerie van Binnenlandse zaken concrete gegevens zijn ontvangen.

Voorts besloten b en w om de mogelijkheid om vrijvallende kapitaallasten • in te zetten voor het doen van nieuwe investeringen, te betrekken in het kader van de meerjarenbegroting 1982-1986, terwijl b en w zich in beginsel uitspreken voor een vorm van verdergaande vacaturebeheersing.

Nota

Tenslotte zal aan het hoofd van de afdeling Financiën verzocht worden een nota te schrijven met betrekking tot de mogelijkheid ook gemeenschappelijke regelingen in de bezuinigingen te betrekken.

Het college verklaart niet met de botte bijl te willen werken. Maar het vlijmscherpe snoeimes zal wel gehanteerd moeten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.