+ Meer informatie

De wereld op zak

2 minuten leestijd

Hoe kun je nou de wereld op zak hebben? vraag je je misschien af. Dat kan ook niet natuurlijk. Maar "De wereld op zak" is de naam van een serie boekjes over allerlei onderwerpen van de wereld. Ze worden uitgegeven in zakformaat. Vandaar: de wereld op zak. Het zijn kleine boekjes met mooie tekeningen. Je kunt er veel uit leren.

Er zijn pas weer zes nieuwe deeltjes verschenen: over geld, rijst, paarden,

Deel 37 in de serie "De wereld op zak": te paard! schapewol, stenen en de olifant. Heel verschillende onderwerpen dus. Weet je bij voorbeeld hoe geld ontstaan is? Het begon allemaal met ruilhandel. Later werden de goederen die geruild werden, vervangen door stukjes metaal. Zo kwam het geld in de wereld. Volgens het boekje zal het geld weer verdwijnen. „In de toekomst hoef je geen munten en bankbiljetten meer op zak te hebben. Dan betaal je alles met betaalpassen". Maar of hetooitechtzoverzal komen ?

De schrijvers van de boekjes geloven niet in het scheppingsverhaal. Dat blijkt uit het feit dat ze beschrijven hoe de ontwikkeling van een paard gegaan is. Van een soort vos naar het dier dat we nu kennen! Evolutietheorie noemen we dat. Dat God alles geschapen heeft zoals het nu is, daar gelooft de schrijver niet in. Dat blijkt ook uit het boekje over olifanten. „Dit dier leefde zestig miljoen jaar geleden in de moerassen van Egypte", staat er. Maar toen bestond de wereld nog niet eens! N.a.v. "Steengoed", "De olifant, een wijze, grijze reus", "Geld telt", "Rijst eet je met stokjes", "En nu te paard" en "Heerlijk warm, schapewol", delen 33 t/m 38 uit de serie "De wereld op zak"; uitg. Zwijstra, Tilburg 1990; per deel: 36 blz., prijs 10,95 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.