+ Meer informatie

Stemerdink: Oefenen in Denemarken

1 minuut leestijd

APELDOORN — Volgens oudminister Stemerdink — voor de PvdA lid van de Tweede kamer — is het zeker mogelijk de Nederlandse landmacht te laten oefenen in Denemarken.

Hij zei dat zaterdag in de Vara-radiouitzending in de Rooie Haan. Stemerdink onthulde hierover onlangs gesproken te hebben met de Deense minister Olafsen van Buitenlandse zaken. Dé socialist noemde de Deense oefenterreinen onderbezet en voor ons land „het enige alternatief". De onderhandelingen met Denemarken over het eventueel houden van oefeningen door de Nederlandse landmacht moeten volgens Stemerdink, niet meer door het huidige kabinet gevoerd worden. Hij zei dit te willen overlaten aan een ander kabinet met een ander defensiebeleid.

Stemerdink stelde zich afwijzend op tegenover de voorgenomen inrichting van het Lauwersmeergebied als oefenterrein. De bodemgesteldheid van dit terrein en de financiële situatie maken, zo zei hij, de uitvoering van dit project niet mogelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.