+ Meer informatie

Specialisten bekijken eigen inkomens

Eventueel mes in exessen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Onder de leden van de landelijke specialisten vereniging wordt op het ogenblik een enquête gehouden om een inzicht te krijgen in hun inkomens. De LSV wil namelijk nagaan in hoeverre nog wordt voldaan aan het uitgangspunt, dat voor de verschillende specialisten in beginsel een ongeveer gelijke honorering moet gelden en dat er bij de verschillende specialismen een ongeveer gelijke relatie moet bestaan tussen inspanning en honorering.

Op basis van deze uitgangspunten willen de specialisten komen tot een tariefsysteem dat een „koppeling" mogelijk maakt met het salaris van een vergelijkbare ambtenaar. De tarieven van de huisartsen zijn al langer gekoppeld aan een ambtelijke vergelijkingsfiguur.

Omgekeerd, zo zei hij, zullen de specialisten zich sterk moeten maken voor het rechttrekken van een scheef gegroeide situatie als bijvoorbeeld duidelijk zou worden dat de inkomens binnen een bepaald specialisme lager liggen dan die van de ambtelijke vergelijkingsfiguur.

Dr. Griindeman hoopt, dat de overheid de LSV „enige rust zal gunnen" om deze plannen goed uit te werken. „Ten slotte zijn wij met iets bezig waaraan een duidelijke maatschppelijke behoefte bestaat en waarvan, wanneer het door anderen zou worden ondernomen, de kans op succes bij voorbaat bijzonder twijfelachtig genoemd kan worden", aldus de heer Griindeman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.