+ Meer informatie

Kand. W. Pieters bevestigd te Genemuiden

1 minuut leestijd

GENEMUIDEN — In een overvol kerkgebouw werd kand. W. Pieters gistermiddag door ds. J. Catsburg bevestigd als predikant van hervormde wijkgemeente West van Genemuiden. Hierdoor is er een eind gekomen aan een vacante periode, die in augustus 1978 begon door het vertrek van ds. A. van der Vlist.

Als uitganspunt voor de bevestigingspredikatie had ds. Catsburg gekozen Johannes 8 vers 31 en 32: „Jezus dan zeide tot de joden, die in Hem geloogde: indien gijlieden in Mijn woord blijft, zo zijt gij waarlijk Mijn discipelen, en zult de waarheid verstaan en de waarheid zal u vrij maken."

Na de preek en de lezing van het bevestigingsformulier werd kand. Pieters verbonden als herder en leraar aan de gemeente. Aan de handoplegging namen deel de bevestiger ds. J. Catsburg, de plaatselijke hervormde predikant ds. A. van de Beek, en verder ds. A. van de Vlist, ds. Den Besten en ds. Vlietstra.

Ook voor de intrededienst toonden zovelen hun belangstelling dat sommigen moesten uitwijken naar het hervormde wijkgebouw aan de Julianastraat.

Ds. Pieters bepaalde in de intrededienst de hoorders bij de tekst uit Johannes 8 vers 36: Indien dan de Zoon u zal vrijgemaakt hebben, zo zult gij waarlijk vrij zijn. Naar aanleiding hiervan werd achtereenvolgens stil gestaan bij een bittere slavernij, een Goddelijke bevrijding en een ware vrijheid.

Na de dienst werd nog een welkomstwoord gesproken door burgemeester G. van den Berg, ds. A. van de Beek en ouderling G. Riessen namens kerkeraad en gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.