+ Meer informatie

Eis van vier jaar voor roofoverval

1 minuut leestijd

BREDA (ANP) - Voor een gewapende roofoverval op een geldauto van een Bredaas autobedrijf is gistermiddag tegen de 22-jarige M. van D. uil Breda vier jaar cel geëist. Voor de twee mede-overval Iers R. K. en G. C, ook uit Breda, vroeg officier van Justitie C. Warnaar gevangenisstraffen op te leggen van 24 maanden, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

In augustus van dit jaar brachten twee van de verdachten de geldauto in Breda tot stilstand door voor de auto te springen. Daarna bedreigden ze de twee geldlopers met een alarmpistool. Een van hen, de negentienjarige G. C, bleek later een handlanger te zijn. Hij had inlichtingen verstrekt over de routes en de tijdstippen van de geldtransporten.

Bij de roofoverval is 28.000 gulden buitgemaakt. Van dit bedrag is nog 18.000 gulden zoek. De hoofddader, Van D., die negen keer uit gevangenissen is ontsnapt, zou volgens de officier ruim twee jaar meer moeten krijgen omdat hij al tien jaar in het criminele circuit meedraait.

De uitspraken zijn op 19 december.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.