+ Meer informatie

Telefonisch huwelijk wegensijs

1 minuut leestijd

"'SIARYSVILLE — Maandag zij;n Richard Barley en Nina McKenzie in het huwelijk getreden. Het echtpaar kan niet eerder op huwelijksreis gaan dan deze zomer, want Richard zit vast in het ijs.

Hij is de opvarende van de Amerikaanse ijsbreker Polar Sea. Toen die op een gegeven ogenblik muurvast kwam te zitten in het noorden van de Grote Oceaan kon het huwelijk niet volgens de plannen en dus aan den lijve worden gesloten in MarySville, en werd de plechtigheid gehouden via de radio en verricht door de doopsgezinde predikant Bob Hamilton.

„Tussenman" was Bob Winters, lid van de kustwacht en een radioamateur. Hij verzorgde het contact tussen de Polar Sea en het huis van de bruid in Marysville, dat tien minuten duurde en werd besloten met de beloften van trouw en veel lieve «voorden over en weer.

De Polar Sea zit vast op ongeveer 120 . kilometer ten zuidwesten van Point Barrow, in Alaska en zal, afhankelijk van de dooi, niet vrijkomen voor juni of juli. Richard en Nila hopen uiteraard op een warme romer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.