+ Meer informatie

Peugeot 106

2 minuten leestijd

kunststoffen die in de auto zijn verwerkt. Op dit moment is het bij vrijwel alle auto's nog zo dat veel onderdelen niet te recyclen zijn, omdat er zoveel verschillende soorten kunststof in zijn verwerkt. Deze onderdelen worden daarom vaak gedumpt op vuilstortplaatsen of worden verbrand in vuilverbrandingsovens, en dat zijn geen milieuvriendelijke oplossingen.

Het autootje is bedoeld voor jonge mensen die voor het eerst een nieuwe auto kopen, voor gezinnen die een tweede autootje zoeken, maar ook voor vrouwen die een eigen vervoermiddel willen. Vandaar onder andere aandacht voor details die door vrouwen op prijs worden gesteld. Zoals een make-up spiegeltje in zowel de zonneklep van de bijrijder als die van de bestuurder. We hebben het over de 106, hel nieuwe, kleine autootje dat door Peugeot in oktober op de markt zal worden gebracht.

Met zijn afmetingen van 3,56 m lengte en 1,59 m breedte is de nieuwe 106 bij uitstek een autootje voor gebruik in de stad. De moderne, comfortabele wielophanging zal hem echter ook op de buitenweg geen gek figuur laten slaan. Het wagentje wordt leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen (echter alle driedeurs), met benzinemotoren die in vermogens uiteenlopen van 44 kW (60 pk) tot 69 kW (95 pk). De nieuweling wordt aangedreven via de vootwielen.

De nieuwe 106 is kleiner dan de 205 en Peugeot vermeldt dan ook met nadruk dat de 106 niet is bedoeld als opvolger van de 205. Of het wagentje net zo populair zal worden als zijn iets grotere broer blijft voorlopig de vraag. De prijzen zouden wel eens een struikelblok kunnen zijn. Volgens de eerste gegevens zal het goedkoopste model reeds iets meer dan 20.000 gulden gaan kosten. De meest luxe versie zou op een prijs van iets onder de 30.000 gulden uitkomen. Dat is niet echt goedkoop.

Een geheel nieuwe, kleine auto in het Peugeotprogramma: de Peugeot 106.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.