+ Meer informatie

Tweede editie hervormd jaarboek een verbetering

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM - Nadat vorig jaar voor de eerste maal het Jaarboek Nederlandse Hervormde Kerk verscheen, is ook dit jaar een jaarboek uitgegeven. Daarin zijn alle mogelijke gegevens over dit kerkgenootschap opgenomen. Het moderamen van de hervormde generale synode gaat ervan uit, aldus het voorwoord, dat de tweede editie, het Jaarboek 1991, een verbetering is van de eerste.

„Na de verschijning van het eerste boek zijn veel reacties ontvangen: lovende woorden, maar ook zeer kritische kanttekeningen. Met beide waren we blij", zo zegt het moderamen. De eerste noemt het moderamen een beloning voor de inzet van de medewerkers aan het boek, de tweede heeft geholpen om het jaarboek te verbeteren.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de eerste uitgave zijn: de opname van naam en adres van de gereformeerde en de lutherse gemeentepredikanten in een brede interkerkelijke samenwerking, de opname van de volledige kerkelijke levensloop van die predikanten die overkwamen uit een andere kerk en de opname van emeriti en pastorale medewerkers die. bijstand in het pastoraat verlenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.