+ Meer informatie

Barneveld legt 40 miljoen opzij voor centrumplan

1 minuut leestijd

BARNEVELD - De gemeente Barneveld reserveert 40 miljoen gulden voor herinrichting van het centrum. Gisteravond ging de gemeenteraad akkoord met het Beleidsplan 2000-2003.

Omstreden punt uit het plan is de herhuisvesting van het gemeentehuis ten gunste van meer winkels in het centrum. Als mogelijke locatie geldt het terrein van veevoerbedrijf De Heus. De gemeente heeft 6 miljoen gulden beschikbaar om de onderneming te herhuisvesten.

Met het reserveren van de 40 miljoen voor het centrumplan wilden de verschillende fracties zich overigens nog niet vastleggen op een concrete invulling van dat plan.

Verder blijkt uit het Beleidsplan dat het eerder verwachte tekort op de begroting voor 1999 volledig is weggewerkt dankzij een incidenteel voordeel van ruim 3 miljoen gulden. Het aanvankelijk tekort was geraamd op bijna 9,5 ton. De meevaller heeft een structurele doorwerking voor de komende jaren van ruim 7 ton.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.