+ Meer informatie

Libanese groep dreigt Duitsers met represailles

1 minuut leestijd

BEIROET (AP) - Een groep in Libanon die zich zelf de Heilige Strijders voor de Vrijheid noemt, heeft gisteren verklaard twee Duitsers in gijzeling te houden.

De groep heeft gedreigd met „uiterst negatieve actie" als de Duitse regering niet binnen 48 uur overtuigende details vrijgeeft over de conditie van twee sji'itische moslims die in Duitsland gevangen zitten wegens terrorisme. Het dreigement was vervat in een in het Arabisch gestelde verklaring die werd afgegeven bij de krant An-Nahar in Beiroet.

De groep beweerde jaren geleden „twee Duitse spionnen" te hebben ontvoerd en daar tot dusverre over te hebben gezwegen om de twee te kunnen ruilen voor de in Duitsland wegens terrorisme veroordeelde en gevangen zittende gebroeders Mohammed Ali en Abbas Hammadi. Vorige week werd bekend dat Abbas Hammadi in de gevangenis was neergestoken door een medegevangene. Hij raakte slechts lichtgewond.

In de verklaring werd niet ingegaan op de identiteit van de Duitsers die de groep zei gegijzeld te houden. Een bijgevoegde foto was van de 50-jarige hulpverlener Heinrich Strübig, die samen met zijn eveneens Duitse collega Thomas Kemptner op 16 mei 1989 in de Zuidlibanese stad Sidon werd ontvoerd. Voor zover bekend worden in Libanon alleen deze twee Duitsers vermist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.