+ Meer informatie

Melchizédek

2 minuten leestijd

„Gij zijt Priester in eeuwigheid, naar de ordening van Melchizédek". Psalm 110:4b

Wij van onszelf zijn en zullen zo lang wij hier zijn arme zondige schepselen blijven, wispelturig van gevoel, veranderlijk in genegenheid van dag tot dag en van uur tot uur.

Van waar kunnen wij dus enige kracht of vrijmoedigheid verzamelen, behalve uit de zalige overtuiging dat het niet onze zonden en afkeringen zijn die de Vader aanziet, zelfs niet onze gebeden en smekingen, zoals zij op zichzelf zijn, maar dat Hij altijd ziet op Zijn dierbare Zoon aan Zijn eigen rechterhand, en ons in hem aanneemt?

Maar o, wat zijn wij geneigd die Middelaar en Voorbidder uit het oog te verliezen, die altijd de verdiensten van Zijn bloedstorting en sterven voor de troon aanbiedt; en al weder en wederom verward te geraken in ongeloof, of twijfel en vrees, maar hoe weinig en hoe schaars bevestigen wij de waarheid dat indien iemand gezondigd heeft, wij een Voorspraak bij de Vader hebben, Jezus Christus de Rechtvaardige" en dat Hij „een verzoening is voor onze zonden" (I Johannes 2:1 en 2.)

Wij zouden wel begeren om ook de invloed aan te tonen die een genadige bevinding van het hogepriesterschap van Jezus heeft op het leven, het gedrag en de wandel van een waar gelovige. De boom wordt aan zijn vruchten gekend; en die ranken zijn alle in openbare vereniging met de enige ware Wijnstok welke Gode vruchten dragen, Johannes 15:5. De liefde van Christus is het dringend grondbeginsel van alle heilige gehoorzaamheid.

J. C. Philpot (Uit: De grote Hogepriester over het huis Gods)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.