+ Meer informatie

NAM wü in 1985 oHe en gas uit Noordzee halen

1 minuut leestijd

GRONINGEN — De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) verwacht in 1985 met de winning te kunnen beginnen van olie en gas uit de Noordzee (het zgn. blok F3 van het continentale plat). In totaal zal er in de volgende jaren 6 miljoen m3 olie en 12 miljard m3 aardgas gewonnen moeten worden.

Dit zei NAM-directeur ir. H. Hooykaas tijdens de noordelijke offshoredag in Groningen. Deze manifestatie is een initiatief van de Noordelijlce Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en het havenschap Delft. De bedoeling is om de beide Groninger havens Delfzijl en Eemshaven te promoten voor offshore-activiteiten (activiteiten buitengaats).

De winning van olie en aardgas gaat de NAM, zoals bekend, ruim een miljard gulden kosten. Hooykaas rekende voor dat de totale olie- en gasindustrie in de Noordzee zo'n tien miljard gulden gaat investeren (inclusief activiteiten in de kustgebieden rond de Noordzee) voor de winning van olie en gas. Voor een scheidingsinstallatie heeft de NAM in de Eemshaven grond aangevraagd, volgens, Hooykaas moet in het kader van het NAM-project 200 miljoen gulden worden uitgetrokken voor het boren, 400 miljoen voor de bouw van twee platforms, 400 miljoen voor pijpleijiingen en 200 voor een landinstallatie in de Eemshaven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.