+ Meer informatie

Prijzen VS iets 1 meer gestegen S dan verwacht

1 minuut leestijd

WASHINGTON - De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni gestegen met 0,4 procent, zo! heeft het Amerikaanse ministerie van werkgelegenheid gisteren bekendgemaakt. Er was over het algemeen een stijging verwacht van 0,3 procent.

In juni bedroeg het stijgingspercen-,, tage 0,5. Zonder de vaak sterk wisser.' lende prijzen voor energie en voedsel was er de afgelopen maand sprake van een prijsstijging van 0,6 procent.?' In juni kwam deze stijging uit op QAprocent. Omgerekend over een jaar' betekent het percentage van juli een inflatie van 4,7 procent. In juni was dat 6,7 procent geweest.

Vermoedelijk zal de prijsstijging"! over augustus een stuk hoger uitvallen dan over juli. Dan is de stijging van de brandstofprijzen meegerekend, die een gevolg is van de olieprijsstijging na de inval van Irak in Koeweit op 2 augustus.

In juli daalden de energieprijzen in de VS nog met 0,7 procent. Deskundigen vrezen dat de stijging van die prijzen in augustus de Amerikaansei. economie wel eens in een recessie^ kan doen belanden.

In de eerste zeven maanden van dita. jaar zijn de kosten van het levensonderhoud in de VS 5,8 procent omhoog gegaan. In dezelfde periode vaii/ vorig jaar werd het leven 5,5 procent duurder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.