+ Meer informatie

Zoveel hoofden ....

1 minuut leestijd

Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de redactionele inhoud van Terdege. Uw bijdrage mag niet langer zijn dan 175 woorden en moet voorzien zijn van de titel van deze rubriek en uw naam en adres. Plaatsing van ingezonden brieven betekent niet dat wij met de inhoud daarvan instemmen. De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen bepaalde reacties in te korten of niet te plaatsen.

Taalgebruik

N.a.v. de rubriek Beurtelings door dhr. L.M.R Scholten: "Reformatie van ons taalgebruik hard nodig" Terdege 15 januari 1992.

Wanneer Gods Woord u heilig is en de genoemde bijbelse uitdrukkingen dikwijls een dierbare betekenis hebben, waarom zet u er dan zoveel op een rijtje?

En wat verstaat u onder "refo-kringen" waar deze uitdrukkingen gebruikt zouden worden? Ik heb ze op deze manier nog nooit horen gebruiken. En ik denk dat ik niet de enige ben. Bevordert u op deze manier niet veel meer dergelijk gebruik van bijbelse uitdrukkingen, dan dat u ze tegengaat?

Hoeveel mensen zullen misbruik gaan maken van uw opgesomde rijtje? Misschien kunnen ze er nog wat meer bedenken. Dat vereist wel bijbelkennis. Maar wie weet, hebben ze geregeld bijbelse raadsels opgelost. Is dat laatste niet een veel nuttiger bezigheid dan bijv. computerspelletjes?

G.W. van Braak-van Vliet, Ermelo

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.