+ Meer informatie

Fiscus legt grote claim neer bij vastgoedmagnaat

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Belastingdienst heeft een claim van rond de 40 miljoen euro neergelegd bij vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg. Dat moet de zakenman volgens de fiscus nog betalen voor zaken die hij met de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra heeft gedaan.

Dat liet zijn advocaat Gabriël Meijers zaterdag weten.

"We hebben een meningsverschil met de Belastingdienst", licht Meijers toe. "Het gaat erom of mijn cliënt destijds in Nederland of in Engeland woonde en waar hij toen belastingplichtig was. Volgens ons is dat Engeland. De fiscus meent dat hij voor die zaken met Endstra belasting in Nederland moet afdragen."

Paarlberg is samen met zijn zakenpartner David B. ook verdachte in het zogeheten Kolbakonderzoek, dat zich richt op de vermeende afpersbende van Willem Holleeder. Justitie vermoedt dat P. en B. zijn betrokken bij het witwassen van geld dat met de afpersing van verschillende vastgoedhandelaren, onder wie Endstra, is verdiend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.