+ Meer informatie

Klachten over publikaties over Baghwan

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De therapeutische gemeenschap voor heroineveslaafden „Essenlaan" in Rotterdam gaat klachten indienen bij de offlcieren van justitie in Amsterdam en Rotterdam tegen publikaties in twee landelijke dagbladen, Volkskrant en Algemeen Dagblad, over invloeden van de Baghwan-beweging.

Ook overwegen de stafleden van Essenlaan een kort geding tegen de Rotterdamse junkiebond en de Haagse onderzoeker Eric Zwitser.

Aanleiding voor deze stappen is volgens de stafleden de suggestie dat subsidiegeld, bestemd voor de drugshulpverlening, via een achterdeur verdwijnt naar deze Baghwanbeweging. Afgelopen vrijdag werd een rapport onthuld waarin de Haagse onderzoeker Zwitser onder meer de verregaande invloed van de Baghwanbeweging op de drugshulpverlening onthulde. De stafleden voelen zich hierdoor in Kun reputatie geschaad.

De stafleden vragen in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid een spoedonderzoek naar het beheer van de vérpleeggelden. Zij stellen dat zij de afgelopen jaren „met volle instemming" van de inspectie volksgezondheid in de Essenlaan hebben gewerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.