+ Meer informatie

Politie ontruimt illegale camping in Oostkapelle

Kampeerboeren tekenen protest aan

2 minuten leestijd

OOSTKAPELLE - De politie in Zeeland heeft vanmorgen een camping in Oostkapelle ontruimd. Eigenaar L. Wattel is aangehouden. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Het politieoptreden vond vanmorgen vroeg plaats, nadat de beheerder en de gasten vorige week waren gesommeerd alle caravans voor vandaag van het terrein te verwijderen. Bij controle bleken vier van de vijfendertig campinggasten aan die oproep geen gehoor te hebben gegeven.

Hun caravans zijn vanmorgen verzegeld, aldus politiewoordvoerster Marjan van de Vreugde. Dat betekent dat de onderkomens formeel in beslag genomen zijn en dat de deuren zijn dichtgetimmerd. Om schade te voorkomen heeft de politie ervan afgezien de caravans weg te slepen.

De camping aan de Kalfhoekseweg in Oostkapelle is illegaal. Niettemin verblijven elke zomer zo'n 35 gezinnen op het terrein van Wattel. Loco-burgemeester L. P. C. Wisse weigert op de kwestie commentaar te leveren. Volgens woordvoerster Van de Vreugde is er door de actie van vanmorgen een einde gekomen aan een jarenlange juridische tweestrijd tussen de kampeerboer en de overheid.

"De man is talloze keren aangeschreven om de camping te sluiten. Diverse processen-verbaal zijn opgemaakt. Hij weigerde keer op keer gehoor aan onze oproep te geven. Vandaar dat we toen een zwaarder middel moesten inzetten".

De familie Wattel heeft inmiddels steun gezocht bij de stichting Vrije Recreatie in Meerkerk. Die heeft begin deze week alle 1200 aangesloten kampeerboeren gevraagd in actie te komen tegen het politieoptreden in Oostkapelle. Vorige week vrijdag stond een eenheid van de politie bij de familie op de stoep om Wattel aan te houden. Hem werd toen te verstaan gegeven dat zijn camping voor vandaag moest worden ontruimd.

Woedend

"Ondertussen werden de nog slapende kampeerders ruw gestoord in hun rust", aldus woordvoerder W. T. van den Berg van de stichting, die in dit verband niet schuwt het woord "razzia" in de mond te nemen. "Vele kampeerders zijn dusdanig in hun eer aangetast en woedend, dat zij massaal contact hebben opgenomen met het kantoor van de stichting en om harde actie hebben gevraagd".

De stichting vraagt vandaag namens landbouwer Wattel bij de rechtbank in Middelburg een voorlopige voorziening aan. Daardoor zou de huidige situatie gedoogd kunnen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.