+ Meer informatie

URK-ELBURG

2 minuten leestijd

Op vrijdag 11 mei jl. nam Ds. H. van Leeuwen afscheid van Urk. Bij die gelegenheid preekte hij over Jesaja 33: 21: Gods Kerk bedreigd, maar niet vergaan. Hij wees op de treffende beeldspraak, listige aanvallen en noodzakelijke bezinning. De verslaggever in het Urker kerkblad zegt: Op de hem eigen wijze ontvouwt de predikant deze tekst, als het gaat over de beeldspraak van de stad Gods. Verschillende toespraken volgden. Na de dienst maakten velen van de gelegenheid gebruik om de familie Van Leeuwen de hand te drukken. Er waren vele Elburgers bij dit afscheid aanwezig.

Op vrijdag 25 mei daarop bevestigde Ds. N. de Jong van Driebergen Ds. Van Leeuwen te Elburg in een dienst in de Ned. Herv. kerk en die des middags gehouden werd. Ds. de Jong preekte over Efeze 2: 20 - 22: Het gebouw tot een heilige tempel in de Heere. Hij sprak over de Bouwmeester, het bestek, de Uitvoerder en de stenen. Daarna volgde de bevestiging. Er was ook voor deze dienst grote belangstelling.

’s Avonds verbond Ds. Van Leeuwen zich aan zijn nieuwe gemeente. Hij preekte over Handelingen 10: 29b en 33b: De zending van de ontbonden dienstknecht des Heeren. Hij vroeg aandacht voor de gemotiveerde en voor de waardevolle zending. Er volgden vele toespraken. Tenslotte legde Ds. Van Leeuwen de zegen des Heeren op de gemeente. Daarna verliet'de grote schare het kerkgebouw. Er waren velen uit Elburg en omgeving, maar ook velen uit Urk, Rotterdam en andere plaatsen, zelfs uit Friesland. Onder hen waren verschillende predikanten.

Het was een dag waarop vele vrienden en bekenden elkaar mochten ontmoeten. Zulke, dagen zijn tot versterking van de banden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.