+ Meer informatie

Utrecht steunt natuuraankoop in Bunnik en De Bilt

1 minuut leestijd

UTRECHT - De provincie Utrecht steunt met ruim 200.000 euro de aankoop van natuurgebieden in de gemeenten Bunnik, De Bilt en de Ronde Venen. Stichting Het Utrechts Landschap en Natuurmonumenten gaan de percelen, die een agrarische bestemming hadden, beheren.

Het aangekochte stuk land in Bunnik is 3,5 hectare groot en ligt aan de Oude Kromme Rijn tussen Werkhoven en Cothen. De provincie Utrecht subsidieert deze aankoop met 94.000 euro. In het gebied worden drie nieuwe poelen aangelegd, een singel met oude eiken wordt in ere hersteld en een smalle strook langs de oever komt lager te liggen.

Voor de aankoop van 3,5 hectare grond bij Fort Voordorp in de gemeente De Bilt verstrekt de provincie een bijdrage van 30.000 euro. Utrecht honoreert ook een verzoek om subsidie voor de aankoop van enkele graspercelen in de polder Groot Mijdrecht in De Ronde Venen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.