+ Meer informatie

Snelspanbankschroef

2 minuten leestijd

Deze snelspanner kan op vrijwel iedere boorstandaard gebruikt worden en heeft een bekbreedte van 100 mm. Hij is tevens geschikt om op de werkbank dienst te doen.

Als extra kan een speciale klem met bout geleverd worden waardoor deze snelspan-bankschroef

aploos verstelbaar en in iedere stand vastgezet kan worden. De prijs die de konsument in 1981 voor dit apparaat gaat betalen is ca. ƒ 67,-. Voor ca. ƒ 20,- kan de losse klem erbij aangeschaft worden. ? Wolfcraft-apparaten zijn in ijzerwaren- en gereedschapszaken ver-^ krijgbaar. ; en energie te stoppen in hun hobby dan de gemiddelde Nederlander", meent Den Ouden. Daar komt nog bij dat de basis voor de Industriële Revolutie in Engeland is gelegd en ^ dat derhalve meer overblijfselen ; bewaard zijn. 5 Den Ouden betreurt het dat Ne-5 derland geen echt industrieel mu-!: seum heeft. „Er zijn natuurlijk wel,; musea, gericht op bepaalde facet- i ten van de industriële ontwikke- • ling, maar een algemeen museumsontbreekt. Dat is erg jammer. Er!; zijn in Nederland wel tal van kleine ïambachtelijke werkplaatsen be- ' waard gebleven uit de periode van ~ voor de Industriële Revolutie. Hier ' ligt volgens mij een taak voor de^ overheid". 'ï Volgende maand vindt in het:' Belgische Houthallen een eerste ; Vlaams-Nederlandse ontmoetings- ' dag voor industriële archeologie plaats. De organisatie is volledig in handen van Belgen. Die belangstel- ' ling voor Nederland is volgens Den Ouden licht verklaarbaar. „Het» Vlaamse deel van België richt zich | industrieel-archeologisch gezien op; Nederland. Landgrenzen hebben | op dit terrein geen betekenis." 3 Industriële archeologie wordt in ons land sinds het begin van de ja- l ren zeventig beoefend door hobbyis- . ten. De interesse voor deze tak van ' de monumentenzorg is groeiende. , Hier een textielfabriek in Geldrop. "

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.