+ Meer informatie

EVEN WENNEN: EEN NIEUW STELSEL

2 minuten leestijd

AWBZ-pakket of voor aparte delen daaruit; in 1992

lijke premie voor de AWBZ ook een vast bedrag betalen: de nominale premie. U kent het verschijnsel nominale premie al van uw ziekenfondspakket. Daarnaast gaat u nu ook een nominale premie voor de AWBZ betalen. Voor elk kind tot 18 jaar betaalt u een derde deel van die premie. Uw zieVanaf 1/1/92 kan uw ziekenfonds u de mogelijkheid aanbieden om in het AWBZ-pakket een eigen risico te lijkheid van een eigen risico te bieden. U krijgt ook op Onlangs bereikte Staatssecretaris Simons overeenstemming met het parlement over een nieuwe wet die de weg opent naar een beter stelsel van ziektekostenverzekeringet}. Een stelsel dat meer ruimte biedt aan gezondheidszorg op maat en dat de kosten van de gezondheidszorg heter beheersbaar maakt. Twee elementen uit het nieuwe stelsel zijn belangrijk: de basisverzekering voor iedereen en het bewust omgaan met de kosten van onze gezondheidszorg. ook de premie voor de AWBZ (in 1991 5,8%; m 1992 7,3% van de belastbare som, tot het maximum van de eerste schijf). De door de overheid vastgestelde premie sonen van 65 jaar en ouder en met 10% voor personen jonger dan 65 jaar. Over de gevolgen voor de premie van uw particuliere polis zal uw eigen verzekeraar u

Nominale premie in de A WBZ
zekeraar zal u over het exacte bedrag, alsmede over de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.