+ Meer informatie

Varkensprijzen onveranderd

1 minuut leestijd

GROESBEEK - De grote varkensslachtbedrijven hebben de prijzen voor de in de week tot 21 december overgenomen varkens ten opzichte van de voorgaande week niet gewijzigd.

Gemeld werd bij nagenoeg alle bedrijven een basisprijs van 3,55 gulden per kg voor geslachte varkens, kl. A. 52 procent, 73/93 kg, basis af-mestbedrijf incl. btw en excl. toeslagen. Twee bedrijven gaven een basisprijs aan van 3,64 gulden. Dat hangt samen met het al dan niet opnemen van de toeslag in de basisprijs. Met toeslagen die tot 20 cent kunnen oplopen, betekent deze'handelwijze een uitstekend middel om de markt niet al te doorzichtig te maken.

In de week tot 13 december werden ongeveer 384.000 varkens geslacht, 25.000 meer dan in de week daarvoor. Er werden in die week volgens voorlopige opgave van het PVV 76.183 levende varkens uitgevoerd, alsmede 4704 ton halve varkens en 10.879 ton varkensvlees in deelstukken. Aan mestbiggen werden 32.728 stuks uitgevoerd. In de vleesgroothandel gingen de prijzen van de meeste deelstukken omlaag, behalve voor ribben, waarvan de prijzen verhoogd werden.

De slachtrundermarkt was uiteenlopend. Kleine prijsverhogingen werden gemeld, doordat er wat vraag was voor export, terwijl men ook voor extra kwaliteiten bereid was iets meer te betalen. In de week tot 13 december gaf de Europ-notering de volgende prijzen aan: stieren R3 6,81 gulden (-1-4 cent); koeien 03 5,11 gulden (-H0 cent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.