+ Meer informatie

DEN HAAG

1 minuut leestijd

van landbouw, natuurbeheer en visserij moet morgen tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer de beschuldiging weerleggen dat de ambtelijke top van zijn ministerie kritische ambtenaren intimideert.

Een verzoek van mevrouw Beckers van Groen Links om de minister hierover te bevragen, werd gisteren door alle partijen in de Kamer ondersteund. Nu is reeds duidelijk dat de Kamer geen genoegen zal nemen met een zelfde aiïtwoord als Bukman gaf toen er over de intimidaties werd bericht.

Naar aanleiding van een televisieprogramma maandagavond zei Bukman dat geen enkele beschuldiging juist is en dat het zelfs niet nodig is een onderzoek in te stellen.

Als Bukman geen bevredigende antwoorden geeft, zal de Kamer een onderzoek eisen. Of dat een intern of extern onderzoek moet zijn. is nog niet duidelijk. Mevrouw Beckers sluit het houden van een pariementaire enquête niet uit. maar daar zijn de andere fracties op dit moment geen voorstander van.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.